Vă aducem la cunoștință că, în fiecare an, odată cu începutul sezonului de încălzire, se observă o creștere a numărului de accidente atunci când se utilizează gazele naturale.

    Regulile pentru utilizarea în siguranță a gazelor naturale sunt simple, de obicei  noi, adulții le cunoaștem, dar nu le respectăm întotdeauna. După cum arată practica, neglijarea și atitudinea neserioasă atunci când folosim gazul, sunt foarte scumpe pentru noi - uneori costînd sănătatea și viața celor dragi.

  În ultima perioadă de încălzire( octombrie 2018 – martie 2019), în republică au fost înregistrate 17 cazuri tragice,  în urma cărora 30 de persoane au avut de suferit , dintre care  una a decedat.  Unii se gîndesc „Eu sunt stăpânul meu” - și neautorizat, fără documentația necesară, fără cunoștința și permisiunea SRL „Cahul-gaz”, instalează suplimentar echipamente de gaze necertificate, reinstalează aparate pe gaz, le conectează în mod arbitrar, intervin în funcționarea corectă a  dispozitivelor de contorizare a gazelor. Pentru „confortul ” lor, unii închid și blochează canalele de ventilare și fum, care sunt de obicei instalate sub creasta acoperișurilor și, în unele cazuri, în camere de mansardă, ceea ce este strict interzis  conform regulilor de funcționare în  industria gazelor.

Stimați abonați, consumatori de gaze! Pentru a preveni accidentele atunci când utilizați gazele, vă rugăm :

  • Dacă există un miros de gaze în cameră, închideți robinetele de siguranță din fața instalațiilor care utilizează gaze, nu folosiți foc deschis, nu porniți sau opriți aparatele electrice, verificați camera și apelați imediat serviciul de urgență la: 42694, 904.
  • Dacă flacăra se stinge brusc într-o sobă cu gaz sau o altă instalație care utilizează gaz, opriți imediat robinetul de siguranță instalat în cel mai apropiat punct din fața aparatului de gaze.
  • Apelați serviciul de urgență - 42694, 904 și acționați în conformitate cu recomandările personalului de serviciu.

   Datorită faptului că unii consumatori nu închid robinetele și verifică în permanență prezența gazului în rețea, nu este posibilă efectuarea unei  verificări a compresiei de control în rețeaua de gaze și, prin urmare, este imposibil de restabilit rapid alimentarea cu gaze în anumite cazuri.

    Fiți atenți cu gazul! Uitarea, nepăsarea, pot provoca dezastre pentru DVS, pentru cei dragi și pentru vecini. Doar folosirea pricepută a aparatelor pe gaz și cunoașterea regulilor de utilizare a gazului vă vor ajuta să evitați cazurile accidentale.

Dorim tuturor abonaților noștri sănătate, bucurie și căldură, încălzită de gazul nostru.

Cu speranță de înțelegere reciprocă, administrația SRL„Cahul – gaz”