Stimați consumatori, SRL ”Cahul gaz” atrage atenția DVS asupra faptului, că iresponsabilitatea și neglijența în exploatarea sistemelor de gaze poate provoca pagube materiale considerabile și să cauzeze daune sănătății.

     La numai 4 săptămîni de la cumplitul și tragicul accident, în care a avut loc o explozie a gazelor naturale, pe str. Mircea cel Bătrîn, din mun. Cahul, care s-a soldat cu vătămarea gravă a unei persoane și demolarea în totalitate a casei, lucrătorii SRL ”Cahul gaz” au depistat pe str. Frunze, din mun. Cahul un alt caz de racordare neuatorizată a utilajelor la rețeaua de gaze naturale, cu încălcarea tuturor regulilor de securitate.

     Datorită acțiunilor promte ale lucrătorilor SRL ”Cahul gaz” a fost înlăturat un factor de risc, care se putea solda cu urmări grave.

     Pe faptele date, consumul de gaze naturale, va fi calculat conform sistemului paușal pentru o perioadă de un an, suma în cazul dat va constitui peste 30 000 lei, pentru fiecare caz în parte.

     Totodată, vă aducem la cunoștință, că conform art. 164 din Codul Contravențional folosirea ilegală a gazelor naturale prin racordarea neautorizată la rețeaua de gaze naturale, prin evitarea echipamentului de măsurare ori prin intervenția în funcționarea acestuia prin diferite metode care conduc la omiterea înregistrării sau la înregistrarea incompletă a consumului de gaze naturale se sancționează cu amendă în mărime de pînă la 3500 lei.

     SRL ”Cahul gaz” va continua să inspecteze și să constate în mod continuu cazurile de consum fraudulos și îndeamnă cetățenii să se abțină de la consumul ilegal de gaze naturale, precum și să respecte regulile de Securitate cu privire la utilizarea utilajelor de gaze naturale.