În scopul contracarării tentativelor de intervenire sub orice formă în funcţionarea normală a contorului de gaze naturale şi asupra sigiliilor aplicate lui, precum şi asupra celorlalte instalaţii ale întreprinderii, administraţia “Cahul gaz” SRL informează consumatorii de gaze naturale, că în ultima perioadă întreprinderea noastră a amplificat lucrul de depistare şi contracarare a furturilor de gaze naturale.

   De la începutul anului 2013 colaboratorii “Cahul gaz” SRL au petrecut o serie de razii atît în perimetrul oraşelor Cahul şi Cantemir, cît şi în satele ambelor raioane, unde au fost depistate tentative de intervenţii asupra contoarelor de gaze naturale prin diferite metode, inclusiv şi prin acţiunea magniţilor. În rezultatul controalelor effectuate, lucrătorii întreprinderii au depistat şi demontat 69 de contoare de la consumatorii de gaze naturale pentru prezentarea lor la comisia de precăutare a încălcărilor de către consumatori a condiţiilor contractuale.

    Astfel în luna ianuarie 2013 din totalul de 31 de contoare demontate cu suspiciuni de intervenţie asupra lor, s-a constatat că în 27 de cazuri au avut loc intervenţii intenţionate, confirmate de către Centrul independent de expertiză, iar consumatorii au fost supuşi restabilirii pagubelor faţă de “Cahul gaz” SRL în sumă totală de 145 143,32 lei cu procurarea contoarelor de gaze deteriorate din contul personal. În luna februarie 2013, pentru încălcări similare, din totalul de 38 de cazuri 30 de consumatori au fost supuşi restabilirii pagubelor faţă de “Cahul gaz” SRL în sumă totală de 56 076,38 lei.